Välkommen till Borggårdens Matsalar – se bilder från den nya restaurangen

Efter drygt ett år av renovering och ombyggnationer har Borggårdens matsalar på Furunäset äntligen slagit upp portarna. Lokalerna har fått en total ansiktslyftning som öppnar för nya möjligheter. – PNF har gjort ett gediget arbete och slutresultatet är fantastiskt, säger Johan Eriksson, delägare i 2kök och ansvarig för den nya restaurangverksamheten. I slutet av oktober 2016 tog Restaurang 2kök, som idag driver totalt fyra restauranger i Piteå, över driften av restaurangen på Furunäset genom att starta en pop up-restaurang med catering från 2kök Nolia City, som en snabb lösning för att kunna erbjuda lunchservering på området. Samtidigt såg vi som fastighetsägare över möjligheten att göra en ordentlig satsning. Lokalerna var i behov av totalrenovering och i januari 2017 påbörjades omfattande ombyggnationer som har skett i tre etapper, parallellt med pop up-verksamheten. – Det har fungerat bra även om det blev en betydligt längre period med catering än vi tänkt oss från början, säger Johan Eriksson som tillsammans med övriga delägare var beredda att satsa på restaurangverksamhet även i de nya lokalerna. [caption id="attachment_2307" align="aligncenter" width="796"] Johan Erikssson, delägare i 2kök och ansvarig för verksamheten på Furunäset, planerar för en varierad verksamhet i den nya restaurangen.[/caption] Projektet har dragit ut något på tiden och öppningen har flyttats fram ett par gånger men bortsett från små detaljer är nu allt i princip klart. Restaurangen har sedan ett par veckor börjat ta emot lunchgäster i den lokalerna som helt har ändrat utseende. Huvudingången är flyttad och planlösningen är betydligt öppnare och mer flexibel än tidigare. Stilen andas sekelskifte med en modern och känsla som ger ett välkomnande intryck. Totalt i det båda matsalarna finns sittplatser för nästan 200 matgäster och en bar står redo när det permanenta utskänkningstillståndet blir klart. All mat tillagas nu på plats i det helrenoverade och toppmoderna köket. I startskedet serveras lunch måndag till fredag med två till tre varma rätter, salladsbuffé samt dessert och soppa vissa dagar. Borggårdens Matsalar står även öppen för bokningar av företagsevent, födelsedagsfester, bröllopsfester, minnesstunder etc. – Vi kommer att pröva oss fram med olika nöjeskoncept, som pub och after work eller andra kvällsarrangemang med matservering, säger Johan Eriksson som gärna vill framföra att de kommer att vara mycket lyhörda för gästernas önskemål. – Om man till exempel vill ha någon speciell maträtt eller något speciellt tema vill vi att man berättar det för oss. Vi kommer att möta utbud med efterfrågan. Själv hoppas han till exempel kunna erbjuda stenugnsbakad napolitansk surdegspizza inom en snar framtid. [caption id="attachment_2319" align="aligncenter" width="796"] Första intrycket ger en varm och välkomnande känsla.[/caption] Borggårdens Matsalar står redo att ta emot många matgäster och någon form av invigning väntar inom en snar framtid. Johan Eriksson är mycket nöjd med resultatet och berömmer det nära samarbetet med Piteå Näringsfastigheter. – Vi har haft en bra och öppen dialog och har fått tycka till hela vägen. Det känns som att vi har dragit åt samma håll och löst de problem som uppkommit allt eftersom, säger Johan som även är mycket tacksam för att Piteå Näringsfastigheter har utökat parkeringen utanför restaurangen. – PNF skapar förutsättningar för att vi ska kunna driva en fantastisk restaurang i den här fina miljön. I slutänden bidrar det till att hela området blir mer levande och attraktivt. Det känns bra, nu är det bara att gasa och öka. Fler bilder från Borggårdens Matsalar: [galleri]

Följ oss