Piteå Näringsfastigheter får ny VD

Skrivet den 28 oktober 2017

David Wimander blir ny VD för det kommunala fastighetsbolaget Piteå Näringsfastigheter.
– Det ska bli spännande att vara med och vårda befintliga hyresgäster och fastigheter, men också att bidra till utvecklingen av Piteås näringsliv, säger han i en kommentar.

David Wimander har en civilingenjörsexamen och erfarenheter som projektledare, avdelningschef och projektchef inom Skanska-koncernen, där han under tio år arbetat med projekt i såväl Sverige som Baltikum. Under de sju år som han var anställd hos Peab flyttade han tillbaka till Piteå och blev ansvarig för byggverksamheten i Norrbotten. David Wimander har även varit VD för Nelab-koncernen i tre år. Sedan ett år tillbaka driver han egen konsultfirma. Under den tiden har han verkat som VD för Älvsbyns Fastigheter AB.
– Vi har gjort en bra rekrytering. David Wimander har en gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetssidan och kommer att bidra med många goda idéer till vår verksamhet, säger Peter Roslund, ordförande i Piteå Näringsfastigheters styrelse.

David Wimander efterträder Lars Nilsson, som inte längre har möjlighet att verka som VD pga. sjukdom. Tjänsten tillträds den 1 februari 2018. Fram till dess fortsätter Piteå Näringsfastigheters marknadschef Nina Sjömark att fungera som tillförordnad VD.